Usein kysyttyä
  • Unohdin salasanani. Miten pääsen kirjautumaan käyttäjätililleni?
  • Unohdin käyttäjänimeni. Miten pääsen kirjautumaan käyttäjätililleni?
  • Miten vaihdan käyttäjätilini salasanan?
  • Miten vaihdan käyttäjätilini sähköpostiosoitteen?
  • Miten haen työpaikkailmoituksia Monsterista?
  • Miten saan tarkempia hakutuloksia?
  • Miten saan lisätietoja työpaikasta?
  • Mistä tiedän, onko sähköpostitse saamani työtarjous aito?
  • Miksi loisin käyttäjätilin Monsteriin?
  • Miten päivitän profiiliani?
  • Miten tallennan CV Monsteriin?
  • Miten lisään tietoja CV:seeni?
  • Ketkä näkevät CV:ni?
  • Miten varmistun, että työhakemukseni lähetettiin työnantajalle?
  • Mikä on Työpaikkavahti?
  • Mitä tapahtuu, kun jätän Monsterin kautta työhakemuksen minulle sopivaan työpaikkaan?
  • Miksi lähettäisin työhakemuksen?
  • Miten poistan evästeet selaimesta?
  • Miten ilmoitan kyseenalaisesta työpaikkailmoituksesta?

• Kaikki kysymykset

Käyttäjätili
    CV
    Työpaikkojen hakeminen
    Työpaikkailmoitusten katselu
    Hakemuksen jättäminen
    Ongelmanratkaisu

Käyttäjätili
    K: Unohdin salasanani. Miten pääsen kirjautumaan käyttäjätililleni? Alkuun
    V: Klikkaa 'Kirjaudu sisään' -linkkiä sivun oikeassa yläkulmassa. Klikkaa 'Unohditko salasanasi?' -linkkiä kirjautumissivulla ja anna Monster käyttäjätilisi sähköpostiosoite. Klikkaa 'Vaihda salasana' -linkkiä ja saat sähköpostiisi ohjeet salasanan muuttamisesta.

K: Unohdin käyttäjänimeni. Miten pääsen kirjautumaan käyttäjätililleni? Alkuun
    V: Käyttäjänimesi on sähköpostiosoite. Ota yhtettä Monsteriin mikäli tarvitset apua.

K: Miten vaihdan käyttäjätilini salasanan? Alkuun
    V: Voit vaihtaa salasanasi käyttäjätilin asetuksista.

K: Miten vaihdan käyttäjätilini sähköpostiosoitteen? Alkuun
    V: Voit vaihtaa sähköpostiosoitteesi käyttäjätilin asetuksista.

K: Miten päivitän profiiliani? Alkuun
    V: Voit muokata profiilisi tietoja Muokkaa profiilia -sivulla.

K: Miten muutan Monsterin uutiskirjeen tilausta? Alkuun
    V: Voit muuttaa uutiskirjeen tilausta Ilmoitusasetuksista kohdasta Uutiskirjeet.

K: Luovutetaanko tai myydäänkö yhteystietojani kolmansille osapuolille? Alkuun
    V: Monster ei luovuta yhteystietojasi kolmansille osapuolille ilman suostumustasi - pois lukien mahdolliset tapaukset, joissa se vallitsevien lakien mukaisesti on suotavaa tai välttämätöntä, tai jos kyseiset tiedot ovat olennaisia jonkin meneillään olevan oikeudenkäyntitapauksen kannalta. Jos haluat lisätietoja asiasta, tutustu Monsterin Yksityisyyden suojaan..

K: Miten vähennän Monsterista tulevien sähköpostien määrää? Alkuun
    V: Ilmoitusasetukset
    Voit valita mistä saat ilmoituksen Ilmoitusasetuksista Yleiset asetukset -kohdasta.

Kaksi sähköpostia yhdeltä työnantajalta
    Työnantajat saattavat käyttävät ”hakuvahteja”, jotka etsivät tietyt hakuehdot täyttäviä CV:itä. Jos olet päivittänyt CV:täsi hiljattain, hakuvahti on saattanut erehdyksessä luokitella muokatun CV:si kokonaan uudeksi ja on sen vuoksi lähettänyt sinulle saman sähköpostin toiseen kertaan.

Työpaikkavahti
    Voit muuttaa työpaikkavahtien lähetystiheyttä Työpaikkavahdit -sivulla.

Jos saat mielestäsi edelleen liikaa sähköposteja Monsterilta ota yhteyttä, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

K: En etsi tällä hetkellä työpaikka. Pitäisikö minun poistaa käyttäjätilini ja CV:ni Monsterista? Alkuun
    V: Jos et tällä hetkellä etsi aktiivisesti uutta työpaikkaa, voit muuttaa CV:si näkyvyyttä kohdasta CV:n näkyvyys. Voit muuttaa CV:n näkyvyyden Yksityiseksi, joilloin CV:si ei näy työnantajien tekemissä CV-hauissa.

Ilmoitusasetuksista voit valita mitä ilmoituksia saat sähköpostiisi.

Jos sinulla on tallennettuja työpaikkavahteja, voi muuttaa lähetystiheyttä Työpaikkavahdit -sivulta.

Voit muuttaa myös profiilisi näkyvyyttä muille käyttäjille Yksityisyysasetuksista.

K: Miksi loisin käyttäjätilin Monsteriin? Alkuun
    V: Käyttäjätilisi sisältää ammatillisia ja henkilökohtaisia tietojasi, joita käytetään juuri sinulle sopivien työmahdollisuuksien sekä sinulle henkilökohtaisesti laadittujen uraneuvojen tarjoamiseksi - sekä apuna CV:n laatimisessa. Luotuasi tilin voit räätälöidä Monster-kotisivusi haluamasi kaltaiseksi, tarkastella harrastuksien ja mielenkiinnon kohteidesi perusteella laadittuja työvinkkejä ja jopa vertailla urasi etenemistä suhteessa samalla alalla työskenteleviin kollegoihisi. Voit päivittää tiliäsi klikkaamalla tästä.

K: Voinko käyttää työnantajapuolella käyttämiäni tunnuksia myös työnhakijapuolen käyttäjätilissä? Alkuun
    V: Et voi käyttää työnantajapuolen tunnuksia työnhakijapuolella, nämä ovat kaksi erillistä käyttäjätiliä.

K: En ole saanut sähköpostia salasanan vaihtoa varten. Mitä minun tulisi tehdä? Alkuun
    V: Sähköpostisi suodatin on saattanut virheellisesti luulla viestiä roskapostiksi. Tarkista onko viesti roskapostikansiossa tai poistetuissa viesteissä. Mikäli et ole saanut sähköpostiviestiä, ota Monsteriin yhteyttä.

K: Vanhentuuko käyttäjätilini? Alkuun
    V: Tietojesi suojeleminen on Monsterille tärkeää. Jos et kirjaudu käyttäjätilillesi pitkään aikaa, tilisi vanhentuu ja kaikki tilitiedot poistetaan. Jos käyttäjätilisi on poistettu, voit luoda uuden käyttäjätilin. Voit käyttää aiemmin käyttämääsi poistettua sähköpostiosoitetta ja salasanaa tai voit antaa uuden sähköpostiosoiteen ja salasanan.

CV
    K: Miten tallennan CV Monsteriin? Alkuun
    V: Voit tallentaa CV:n Tallenna CV -painikkeesta.

Tallenna CV (suositeltu)
    Voit tallentaa CV:n käyttämällä profiilisi tietoja CV:n pohjana.

Lataa olemassa oleva CV
    Voit ladata olemassa olevan CV:si tietokoneeltasi. CV:n tiedostomuoto voi olla .doc, .docx, .pdf, .rtf tai .txt (maksimi tiedostokoko 500kt).

HUOM Mikäli lataat olemassa olevan CV:n, sinun tulee itse poistaa siitä tiedot, jotka haluat luottamuksellisiksi.

K: Miten lisään tietoja CV:seeni? Alkuun
    V: Tallennettuasi voit esikatsella CV:tä CV Hallinta -sivuilta klikkaamalla CV:n nimeä. Voit muokata CV:täsi esikatselunäkymästä.

K: Miten muutan CV:ssäni olevia yhteystietoja? Alkuun
    V: Voit muuttaa CV:si yhteystietoja Profiilin yhteystiedot kohdasta. Mikäli olet ladannut olemassa olevan CV, sinun tulee tehdä muutokset tiedostoon ja ladata se uudelleen.

K: Ketkä näkevät CV:ni? Alkuun
    V: Voit valita CV:n näkyvyyden:

Haettavissa oleva CV:si näkyy työnantajien tekemissä CV-hauissa.

Luottamuksellinen CV:si näkyy työnantajien tekemissä CV-hauissa, mutta yhteystietosi ja nykyinen työnantajasi eivät näy.
    HUOM! Mikäli lataat olemassa olevan CV:n, sinun tulee itse poistaa siitä tiedot, jotka haluat luottamuksellisiksi.

Yksityinen CV:si ei näy työnantajien tekemissä CV-hauissa.

Huom: Vain yksi CV kerrallaan voi olla työnantajien haettavissa. Mikäli vaihdat CV:n näkyvyydeksi Haettavissa oleva, muista CV:istä tulee automaattisesti yksityisiä.

K: Mitä eroa on haettavissa olevan ja yksityisen CV:n välillä? Alkuun
    V: Haettavissa oleva CV näkyy työnantajien tekemissä CV-hauissa, mutta yksityinen CV ei näy työnantajien tekemissä CV-hauissa.

K: Mitä tarkoittaa CV:n katselukerrat? Alkuun
    V: CV hallinta -sivulla CV:n katselukerrat näyttää kuinka monta kertaa työnantajat ovat CV:täsi katsoneet. Työnantajilla on mahdollisuus nähdä CV:si CV-haun yhteydessä (mikäli olet määritellyt CV:n näkyvyyden haettavissa olevaksi) sekä joka kerta hakiessasi Monsterin kautta avoimeen työpaikkaan. Molemmissa tapauksissa, joka kerran työnantajan klikatessa CV:si nimeä tarkastellakseen sitä lähemmin, toimenpide lasketaan yhdeksi lukulukerraksi. (Monster ei pidä lukua siitä, kuka CV:täsi katselee; ainoastaan tarkastelukertojen lukumäärä kirjataan tietokantaamme.)

K: Miten CV:n katselukertoja voi lisätä? Alkuun
    V: Varmista, että CV:si näkyvyys on Haettavissa oleva, silloin CV:si näkyy työnantajien tekemissä CV-hauissa. Voit muuttaa CV:si näkyvyyttä CV:n asetuksista.

Mikäli CV:si on työnantajien haettavissa, mutta se ei mielestäsi silti tarpeeksi katselukertoja, kokeile lisätä siihen tavoiteammattiisi läheisesti liittyviä sanoja. Kun työnantajat tekevät CV-hakuja, he saattavat käyttää haussa apunaan avainsanoja, jotka liittyvät työntekijäehdokkailta vaadittavaan koulutukseen/työkokemukseen/osaamiseen. Voit saada hyviä avainsanaideoita tarkastelemalla työpaikkailmoitusten tehtävänimikkeitä ja kuvauksia. Näet, mitä sanoja työnantajat käyttävät työpaikkailmoituksissaan. Valitse myös CV:si otsikko tarkkaan ja huolellisesti. Osuva, sisältöä tarkasti vastaava nimi auttaa erottamaan CV:si muiden joukosta.

K: Kuka katselee CV:täni? Alkuun
    V: Monster ei pidä lukua siitä, kuka CV:täsi katselee; ainoastaan katselukertojen lukumäärä kirjataan tietokantaamme. Työnantajilla on mahdollisuus nähdä CV:si CV-haun yhteydessä (mikäli olet määritellyt CV:n tilan haettavissa olevaksi) sekä hakiessasi Monsterin kautta avoimeen työpaikkaan (kyseisen työpaikkailmoituksen jättänyt työnantaja). Molemmissa tapauksissa, joka kerran työnantajan klikatessa CV:täsi nimeä tarkastellakseen sitä lähemmin, toimenpide lasketaan yhdeksi lukulukerraksi.

K: Mitä tapahtuu, jos poistan CV:n? Alkuun
    V: Jos poistat CV:n, se poistetaan lopullisesti, eikä toimintoa voi peruuttaa. Monster säilyttää kuitenkin kahden vuoden ajan varsinaisen CV:n poistamisen jälkeen arkistokopiota CV:stä. Jos poistat CV:n, jota käytit aiemmin hakiessasi avoimiin työpaikkoihin ja/tai jota pidit julkisena ja siten työnantajien, rekrytoijien ja muiden tahojen, jotka ovat maksaneet pääsystä Monsterin CV-tietokantaan tai saadakseen itselleen kopion tietokannasta, sekä muiden osapuolien, jotka muutoin ovat saaneet pääsyn tietokantaan, nähtävillä, on mahdollista, että jokin kyseisistä tahoista on säilyttänyt kopion CV:stä omissa tiedostoissaan tai tietokannoissaan. Monster ei ole tällaisissa tapauksissa vastuussa CV:n säilytyksestä, käytöstä tai yksityisyydestä.

K: Miten voin asettaa ensisijaiseksi yhteydenottotavaksi sekä puhelimen että sähköpostin? Alkuun
    V: Jos päätät asettaa ensisijaisen yhteydenottotavan, sinun on valittava joko puhelin tai sähköposti. Valinta viittaa vain ensisijaiseen mieltymykseesi. Mieltymyksesi ilmaiseminen ei estä työnantajaa ottamasta sinuun yhteyttä muulla tapaa. Jos et halua valita ensisijaista yhteydenottotapaa, voit jättää kentän tyhjäksi.

K: Mitä seikkoja tulisi ottaa huomioon tallennettaessa Microsoft Wordilla tehtyä CV:tä Monsteriin? Alkuun
    V: Tutustu alla oleviin suosituksiin ennen kuin tallennat Wordilla luodun CV:n Monsteriin:
    • CV:si on oltava Word-formaatissa ja pienempi kuin 500 KB. Jos käytit jotain muuta ohjelmaa CV:si luontiin, käytä CV:n siirtämiseen Monsteriin kopioi-liitä-menetelmää tallentamisen sijaan.
    • Tiedostosta on poistettava kaikki kuvat ennen tallentamista Monsterin palvelimelle.
    • Jos käytät Wordin Jäljitä muutokset (Track Changes) -toimintoa, sinun on hyväksyttävä tai hylättävä kaikki CV:tä koskevat muutokset ja tallennettava tiedosto uudelleen tietokoneellesi ennen kuin lataat sen Monsteriin.
    • Viruksia sisältäviä CV:itä ei hyväksytä.

K: Mitä tapahtuu, kun tallennan Wordilla tehdyn CV:ni Monsteriin? Alkuun
    V: Kun tallennat Word-formaatissa olevan CV:n Monsteriin, voit samalla liittää siihen myös muita tietoja, kuten otsikon ja kuvauksen. Kun olet tallentanut CV:si Monsteriin, voit halutessasi tehdä siihen muutoksia vielä Monsterin tekstieditorissa - voit myös tallentaa muokatun CV:n takaisin tietokoneellesi Word-tiedostoksi.

K: Miten varmistun, että työhakemukseni lähetettiin työnantajalle? Alkuun
    V: Monster lähettää sinulle vahvistussähköpostin, kun hakemuksesi on lähetetty. Voit tarkistaa hakemuksesi statuksen kirjautumalla sisään, klikkaamalla Työpaikat ja sen jälkeen Hakemushistoria. Ne työpaikat, joihin haetaan sähköpostitse tai ohjataan työnantajan omille sivuille, eivät tule näkymään hakemushistoriassa.

K: Miten varmistan, että työnantajat löytävät CV:ni? Alkuun
    V: Varmista, että CV:si näkyvyys on Haettavissa oleva, silloin CV:si näkyy työnantajien tekemissä CV-hauissa. Varmista myös, että CV:si on täytetty huolellisisti.

Työpaikkojen hakeminen
    K: Miten haen työpaikkailmoituksia Monsterista? Alkuun
    V: Voit hakea työpaikkoja hakusanojen avulla, yrityksen nimellä, määrittelemällä paikkakunnan tai alueen, tehtäväalueittain, toimialoittain, työkokemuksen, koulutustason tai työsuhteen muodon mukaan.

Voit myös selata työpaikkailmoituksia, silloin näet useita työpaikkailmoituksia jotka on jaoteltu valintojen mukaan.

K: Miten saan tarkempia hakutuloksia? Alkuun
    V: Voit tarkentaa hakutuloksiasi lisäämällä hakuehtoja.

Älä käytä hakusanoina
    Voit lisätä kohtaan "Älä käytä hakusanoina" listan sanoista joita et halua käyttää haussasi. Jos etsit esimerkiksi myyntitehtäviä mutta et halua vakuutusmyyjäksi, lisää tähän kohtaan sana ”vakuutus”.

Yritykset
    Jos haluat nähdä tietyn yrityksen avoimet työpaikat, kirjoita yrityksen nimi tähän. Voit lisätä hakuun useampia yrityksiä "Lisää uusi yritys" -toiminnolla.

Toimialat
    Voit rajata hakutuloksen sisältämään vain tietyn toimialan työpaikkailmoituksia. Voit valita enintään 2 toimialaa.

Tehtäväalueet
    Kaikki Monsterissa olevat avoimet työpaikat on luokiteltu tehtäväalueen mukaan. Voit valita yhden tai useamman tehtäväalueen nähdäksesi vain tiettyyn tehtäväalueeseen kuuluvat työpaikkailmoitukset. Voit valita kerralla enintään 2 tehtäväaluetta.

Työsuhteen muoto
    Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon, etsit sitten vakituista, osa-aikaista, kokopäiväistä, määräaikaista tai kausiluontoista työpaikkaa.

K: Mitä eroa on työpaikkojen Haku- ja Selaus -toiminnoilla? Alkuun
    V: Kun käytät Haku-toimintoa, voit tarkentaa hakuasi mm. avainsanoilla, tehtävänimikeellä tai sijainnilla. Kun käytät Selaus-toimintoa, näet useita työpaikkailmoituksia jotka on jaoteltu eri ehtojen mukaan (voit itse valita näytettävät ehdot). Käytä työpaikka Hakua, kun tiedät tarkasti, mitä etsit. Käytä Selausta, kun olet avoinna useallekin mahdollisuudelle.

K: Mitä Selaus vaihtoehtojen vieressä näkyvät numerot tarkoittavat? Alkuun
    V: Numerot näyttävät työpaikkailmoitusten määrän.

K: Miksi saan vähän hakutuloksia? Alkuun
    V: Tarkista, onko sinulla liian monia hakusanaa hakusana-kenttässä. Kokeile käyttää yksittäisiä sanoja, tai erilaisia sanayhdistelmiä. Kokeile myös tarkempaan hakua.

K: Mikä on Työpaikkavahti? Alkuun
    V: Voit hakea sinua kiinnostavat työpaikat ja tallenna hakutuloksen työpaikkavahdiksi. Voit valita lähetetäänkö työpaikkavahdin tulokset sähköpostiisi.

K: Miten tallennan hakutuloksen? Alkuun
    V: Kirjaudu Monster käyttäjätilillesi, hae sinua kiinnostavat työpaikat ja tallenna hakutulos työpaikkavahdiksi hakutulossivulta. Voit hallinnoida työpaikkavahtejasi Työpaikkavahdit -sivulla. Voit määritellä työpaikkavahtien lähetystiheyden sähköpostiisi. Sinulla voi olla viisi työpaikkavahtia kerrallaan.

K: Mikä on työnhaun RSS-syöte? Alkuun
    V: RSS on formaatti säännöllisesti muuttuvan verkkosisällön lähettämiseen. Jos sinulla on käytössäsi RSS-lukija, voit tallentaa työnhakusi RSS-syötteenä. Monster lähettää sitten päivitetyt hakutulokset sinulle standardimuotoisena XML-syötteenä.

K: Miten saan hankittua RSS-lukijan? Alkuun
    V: Feed Reader ja News Aggregator ovat ohjelmia, joiden avulla voit vastaanottaa ja tuoda näkyviin RSS-syötteitä useista eri lähteistä.
    Eri alustoille on olemassa useita eri RSS-lukijoita. Suosittuja lukijoita ovat mm. Amphetadesk (Windows, Linux, Mac), FeedReader (Windows), ja NewsGator (Windows – toimii yhteistyössä Outlookin kanssa). Saatavilla on myös useita verkkopohjaisia lukijoita. Tällaisia ovat mm. My Yahoo, Bloglines, ja Google Reader.
    Kun olet hankkinut lukijan, sinun tarvitsee enää lisätä haluamasi, RSS-syötettä tarjoavat sivustot syötelähteisiin, joista lukijasi hakee syötteitä. Useilla RSS-syötteitä tarjoavilla sivustoilla on merkkinä tarjonnasta pieni RSS-, XML- tai RDF-lyhenteellä varustettu symboli.

K: Ohita kaikki viestit, joissa tarjotaan työmahdollisuuksia, joihin liittyy epäilyttäviä rahansiirtoja. Alkuun
    V:
    • Jos sähköposti sisältää linkin, älä käytä sitä. Mene viestissä mainitun yrityksen sivulle muuta kautta.

• Jos sähköpostissa kerrotaan vapaasta työpaikasta, saman tiedon pitäisi löytyä myös yrityksen verkkosivuilta. Soita yritykseen; käytä julkisesta lähteestä (esim. puhelinluettelosta) peräisin olevaa puhelinnumeroa.

• Tutki yrityksen taustoja ja tietoja omatoimisesti Internetin avulla tai käytä apuna esim. Kauppalehden yrityshakua (http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/).

• Älä paljasta mitään henkilökohtaisia tietojasi, ellet ole varma toisen osapuolen todellisesta identiteetistä. Monster ei kerää käyttäjiltään seuraavia tietoja, eikä niitä tulisi myöskään löytyä CV:stä:

• Sosiaaliturvatunnus

• Ajokortin tunnusluku

• Pankkitilitietoja

• Luottokorttitietoja

• Salasanoja

K: Miten saan lisätietoja työpaikasta? Alkuun
    V: Työnantajat postittavat itse ilmoituksensa ja vastaavat siten myös ilmoitustensa sisällöistä. Voit yrittää ottaa yhteyttä kyseessä olevaan yritykseen yrityksen verkkosivun kautta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin.

Työpaikkailmoitusten katselu
    K: Voinko lähettää kaverilleni sähköpostia työpaikkailmoituksesta? Alkuun
    V: Voit lähettää työpaikkailmoituksesta viestin kaverillesi sähköpostilla, kerro kaverille -linkin kautta.

K: Miten tulostan työpaikkailmoituksen? Alkuun
    V: Voit tulostaa työpaikkailmoituksen Tulosta -linkistä.

K: Mistä näen työpaikan palkkatiedot? Alkuun
    V: Kaikki työnantajat eivät laita työpaikkailmoituksiinsa palkkatietoja. Mikäli ilmoitus sisältää palkkatiedot, näet ne avattuasi työpaikkailmoituksen sivun vasemmassa laidassa olevassa tiivistelmä-osiossa.

K: Miksi kaikissa työpaikkailmoituksissa ei ole palkkatietoja? Alkuun
    V: Kaikki työnantajat eivät laita työpaikkailmoituksiinsa palkkatietoja.

K: Miten saan lisätietoja työpaikasta? Alkuun
    V: Työnantajat jättävät itse ilmoituksensa ja vastaavat siten myös ilmoitustensa sisällöistä. Voit yrittää ottaa yhteyttä kyseessä olevaan yritykseen yrityksen verkkosivun kautta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin.

K: Takaako Monster, että jokaisen työpaikkailmoituksen takana on kunniallinen ja hyvämaineinen yritys? Alkuun
    V: Haluamme tarjota työnhakijoille turvallisen työnhakuympäristön. Monsterin käyttöehdot kieltävät sellaisten työpaikkailmoitusten jättämisen Monsterin sivuille, joihin kuuluu etukäteis- tai kausiluonteisia maksuja. Kuitenkin tietyissä erityistapauksissa, kuten jos kyseessä on etätyö, jota työntekijä tekee kotoa käsin, Monster saattaa antaa työnantajan julkaista sivuilleen työpaikkailmoituksen, johon sisältyy etukäteismaksu. Ennen kyseisen luvan myöntämistä Monster kuitenkin vaatii, että lupaa hakevat yritykset hyväksyvät ja noudattavat lukuisia työnhakijoiden turvaksi laadittuja sääntöjä ja menetelmiä, joihin kuuluu mm. kyseessä olevan summan selkeä ja todenmukainen ilmoittaminen sekä oikeus kohtuullisen suuruiseen hyvitykseen. Mikäli Monster saa tietoonsa, että jokin yritys ei ilmoita etukäteen etukäteismaksun summaa tai että yritys vaatii työpaikkailmoituksessaan työnhakijaa ottamaan osaa vilpilliseen/rikolliseen tms. toimintaan, Monster poistaa kyseiset työpaikkailmoitukset sivustoltaan. Monster toimii kohtauspaikkana, johon työnantajat voivat julkaista työpaikkailmoituksia ja työntekijät tallentaa CV:itä. Työnhakijoiden vastuulle jää viime kädessä päättää yrityksestä saamiensa tietojen ja kokemustensa perusteella, hakeako sivuilta löytyvään työpaikkailmoitukseen. Lisätietoa turvallisesta työnhausta saat täältä.

K: Mistä tiedän, onko sähköpostitse saamani työtarjous aito? Alkuun
    V: Monster pyrkii tarjoamaan mahdollisimman turvallisen ympäristön työpaikkailmoitusten etsimiseen sekä hakemusten jättämiseen. Monster kehottaa käyttäjiään kuitenkin pitämään silmät auki sähköpostitse tapahtuvan ”urkinnan” ja muiden huijausyritysten varalta. Kyseisissä tapauksissa viestissä ilmoitettavaa lähettäjän sähköpostiosoite -tietoa on muutettu niin, että viesti näyttää tulevan muusta osoitteesta kuin se todellisuudessa tulee.
    Ikävä kyllä kaikki yritykset ovat alttiita tällaisille huijauksille - on mahdollista, että vastaanotat sähköpostin, joka näyttäisi tulevan Monsterilta, mutta joka todellisuudessa on peräisin jostain aivan muualta. Tällaiset huijausviestit lähetetään yleensä yleisluontoisille roskaposti-/huijauspostituslistoille tavalla tai toisella joutuneisiin sähköpostiosoitteisiin - näitä viestejä ei lähetetä Monsterin tietokannasta peräisin oleviin / saatuihin osoitteisiin. Tällaiset huijausviestit eivät ole peräisin Monsterilta eivätkä ne tule Monsterin kautta.
    Seuraavassa joitain keinoja petollisten viestien uhriksi joutumisen välttämiseksi:

Tuhoa kaikki työpaikkoihin liittyvät viestit joissa puhutaan rahansiirroista.
    • Tarkista sähköpostiosoite sekä yrityksen ja avoimen työpaikan tiedot huolella.
    • Jos sähköposti sisältää linkin, älä avaa linkkiä. Siirry yrityksen sivuille muuta kautta.
    • Jos sähköpostissa on avoin työpaikka, yleensä paikka löytyy myös yrityksen kotisivuilta. Soita yritykseen kysyäksesi lisätietoja.
    • Tarkista yrityksen tiedot tekemällä hakuja internetistä ja ottamalla yhteyttä esim. yritystietoja tarjoavaan palveluun (esim. ytj).
    • Älä jaa henkilökohtaisia tietojasi varmistamatta yrityksen taustoja. Monster ei missään tapauksessa kysy seuraavia tietoja:
      • Sosiaaliturvatunnus
      • Ajokortin tiedot
      • Pankkitiedot
      • Luottokortin numero
      • Salasana

Huomio seuraavat varoitussignaalit:
    • Yhteydenotot onnistuvat vain sähköpostilla
    • Epätodentuntuiset vaatimukset
    • Mahdollisuus kotityöskentelyyn 2-3 tuntia päivässä
    • Huonoa kielenkäyttöä, kirjoitusvirheitä tai kielioppivirheitä
    • Pankkitiedot tai sosiaaliturvatunnus vaadittu
    • Rahansiirtoja
    • Tavaroiden pakkaus tai lähetys kotoa käsin

Varo sähköposteja joissa sinua pyydetään lataaman ohjelmisto, päivittämään tili tai hyväksymään ehdot.
    Monster ei ikinä lähetä sähköpostia jossa pyydetään yllämainittuja toimenpiteitä tai kysytään käyttäjätunnustasi ja salasanaasi.
    Yllä listatut asiat auttavat sinua turvallisessa työnhaussa ja saamasi työtarjouksen todenmukaisuuden arviomisessa. Mikäli epäilet yhtään saamasi työtarjouksen aitoutta ohita se.
    Lisätietoa huijausviesteistä ja kalastelusta löydät internetistä.
    Lisätietoa saat tutustumalla sivuillamme osioon vinkkejä turvalliseen työnhakuun.

Mikäli saat sähköpostia Monsterilta, mutta olet huolissasi sen alkuperästä, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin. Lähettämällä tarkan kuvauksen saamastasi viestistä, autat meitä vastaamaan kysymyksiisi nopeasti.

K: Miten ilmoitan kyseenalaisesta työpaikkailmoituksesta? Alkuun
    V: Työpaikkailmoituksessa on Raportoi ilmoituksesta -linkki, joko näkymän oikeassa reunassa, ylä- tai alareunassa. Voit myös ottaa yhteyttä meihin.

Hakemuksen jättäminen
    K: Mitä tapahtuu, kun jätän Monsterin kautta työhakemuksen minulle sopivaan työpaikkaan? Alkuun
    V: Työnantaja vastaanottaa CV:si ja hakemuskirjeesi (jos lähetit sellaista) sähköpostitse, sekä Monsterin työnantajille tarjoamaan erilliseen työnhakijakansioon. Monster lähettää myös sinulle vahvistusviestin sähköpostilla; viestissä ilmoitetaan, että hakemuksesi lähetettiin onnistuneesti. Saatat saada myös työnantajalta vahvistuksen hakemuksesi vastaanotosta. Huomioi kuitenkin, että kaikki työnantajat/rekrytoijat eivät välttämättä vastaa heti lähetettyäsi CV:si.
    Joka kerta haettuasi työpaikkaan kyseinen tapahtuma kirjataan myös Hakemushistoriaasi.
    Huom!Jotkin työnantajat edellyttävät hakijoiden jättävän hakemuksensa yrityksen oman verkkosivun kautta. Monsterin sivulla olevassa työpaikkailmoituksessa on tässä tapauksessa linkki työnantajan sivulle. Tässä tapauksessa työhakemuksesi ei tallennu Hakemushistoriaasi.

K: Onko minulla oltava Monster käyttäjätili, että voin hakea Monsterin sivuilla oleviin työpaikkoihin? Alkuun
    V: Tarvitset käyttäjätilin hakeaksesi Monsterin kautta sivustolla oleviin työpaikkoihin. Klikkaa ’hae työpaikkaa’ ja kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Pääset sitten jättämään työhakemuksesi. Voit myös tehdä käyttäjätilin Luo käyttäjätili kautta.

K: Tarvitsenko CV:n hakeakseni työpaikkaan? Alkuun
    V: Travitset CV:n hakeaksesi Monsterin kautta työpaikkaan. Voit tallentaa CV:si tallentamalla CV:n profiilisi tietojen pohjalta tai ladata olemassa olevan CV tietokoneeltasi.

K: Miksi lähettäisin työhakemuksen? Alkuun
    V: Työhakemuksessa voit kertoa ja korostaa haluamiasi asioita, kuten ainutlaatuisia taitojasi tai poikkeuksellista työhistoriaasi. Voit myös kertoa tarkemmin työkokemuksestasi. Voit laatia Työhakemuksen valmiiksi Työhakemukset. Voit räätälöidä kirjeen juuri kyseiselle yritykselle sopivaksi myöhemmin, jättäessäsi hakemusta. Etkö tiedä mitä kirjoittaisit? Voit myös käyttää jotakin työhakemuspohjistamme.

K: Miksi en saanut vastausta jätettyni työhakemuksen? Alkuun
    V: Jokainen yritys käsittelee hakemukset eri tavalla. Pieni yritys saattaa lähettää henkilökohtaisen vastauksen kertoakseen, että hakemuksesi on vastaanotettu. Useat suuremmat yritykset käyttävät automaattisia vastaussähköposteja. Jotkin yritykset eivät vahvista työhakemuksen vastaanottoa, elleivät aio kutsua työnhakijaa haastatteluun.

K: Miten voin hakea sivuilta löytyvään työpaikkaan, jossa ei ole ’Hae työpaikkaa’ -linkkiä eikä yhteystietoja? Alkuun
    V: Ota yhteyttä meihin ja kerro seuraavat tiedot työpaikkailmoituksesta: URL (ilmoituksen täydellinen WWW-osoite), ilmoituksen jättäneen yrityksen nimi, tehtävänimike (ilmoituksen otsikko), työpaikan sijainti sekä omat yhteystietosi. Otamme yhteyttä kyseessä olevaan yritykseen, jotta se voi päivittää ilmoituksensa.

K: Miten voin pitää kirjaa työpaikkailmoituksista, joihin olen hakenut? Alkuun
    V: Klikkaa Työpaikat-välilehteä päänavigointipalkissa. Seuraavaksi klikkaa Hakemushistoria-kohtaa pudotusvalikosta. Näkyviin tulevat työpaikkailmoitukset, joihin olet hakenut viimeisen 18 kuukauden aikana. Hakemushistoriasi on saatavilla myös Monster-kotisivusi widgettien kautta. Huom! Jotkin työnantajat edellyttävät hakijoiden jättävän hakemuksensa yrityksen oman verkkosivun kautta (Monsterin sivulla olevassa työpaikkailmoituksessa on tässä tapauksessa linkki työnantajan sivulle), tässä tapauksessa työhakemuksesi ei tallennu Hakemushistoriaasi.

K: Voinko jättää yhteen työpaikkailmoitukseen useamman kuin yhden hakemuksen? Alkuun
    V: Et. Voit hakea yhteen työpaikkaan vain kerran.

K: Mitä tarkoittaa ’Hakemuksen tila'? Alkuun
    V: Se näyttää jättämiesi työhakemusten tämän hetkisen tilan. ’Lähetetty’ tarkoittaa, että hakemuksesi on lähetetty onnistuneesti. ’Vastaanotettu’ tarkoittaa, että työnantaja on vastaanottanut hakemuksesi. ’Avattu’ merkitsee, että työnantaja on avannut hakemuksesi tarkastellakseen CV:tä.

Ongelmanratkaisu
    K: Mitä Internet-selaimia Monster tukee? Alkuun
    V: Monsterin verkkosivustoilla voi käyttää mitä tahansa selainta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme kuitenkin käyttämään yhtä tuetuista versioista.

Suositellut selaimet sivuston käyttöön:
    • IE7 tai uudempi
    • Firefox 11 tai uudempi
    • Chrome (uusin versio)
    • Safari 5 (uusin versio)

Huomautus: Mac-käyttäjät eivät voi käyttää muotoilutyökalua työpaikkailmoituksen tekemisen aikana. Mac-käyttäjillä voi olla ongelmia tehtävänkuvaustekstin kopioimisessa ja liittämisessä. Esimerkiksi ei-toivottujen merkkien ja HTML-koodin näkymisessä voi olla ongelmia. Poista ei-halutut merkit / koodi ennen työpaikkailmoituksen julkaisua.

K: Miksi minulla on vaikeuksia päästä tiettyihin osiin sivustoa? Alkuun
    V: Maksimoidakseen palvelun sujuvuuden Monster lähettää säännöllisesti informaatiota tietokoneellesi ja päinvastoin. Jotkin sivuston osat tai ominaisuudet (esim. sisäänkirjautuminen, työpaikkailmoitusten tallentaminen) eivät välttämättä toimi kunnolla, jos tietokoneellasi on käytössä palomuuri tai muu Internet-yhteyttä rajoittava turvaohjelma. Käytössäsi olevien ohjelmien (esim. selaimen, popup-ikkunoiden estäjän, palomuurin) asetuksia on useimmiten mahdollista muuttaa niin, että tietokoneesi sallii tietyntyyppisen tarpeellisen informaation vastaanottamisen sivustoltamme. Asetukset, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, ovat evästeiden, mainosten ja kehystietojen sallimiseen/estämiseen liittyvät kohdat. Jos tarvitset apua asetusten muokkaamisessa, ota yhteyttä paikalliseen IT-tukeen tai asiakaspalveluumme.

K: Miksei sähköpostitse lähettämänne linkki toimi? Alkuun
    V: Tarkista, tuleeko selaimesi osoitekenttään koko viestissä näkyvä osoite klikatessasi linkkiä. Joskus lähettämämme URL on pitkä joten sähköpostiohjelma saattaa jakaa osoitteen kahdelle riville, jolloin selaimesi ei ota alempaa riviä huomioon. Tällaisessa tapauksessa kopioi (CTRL + C; tai Mac: CMD + C) ja liitä (CTRL + V; tai Mac: CMD + V) koko viestissä näkyvä URL selaimesi osoiteriville. Jos linkki ei silti toimi, ota meihin yhteyttä. Kerro samalla nimesi, yhteystietosi ja mahdollisimman paljon tietoa, joka voi auttaa ongelman selvittämisessä.

K: Miten voin tyhjentää selaimeni välimuistin tai poistaa väliaikaiset Internet-tiedostot? Alkuun
    V: Alla olevia ohjeita seuraamalla voit poistaa väliaikaiset Internet-tiedostot tai välimuistin sisällön:

Internet Explorer
    1. Riippuen käytössä olevan Internet Explorerin versiosta klikkaa selaimen yläosan työkaluriviltä ensin joko View tai Tools, ja sitten Internet Options. Popup-asetuksia voi säätää General-välilehdeltä.
    2. Klikkaa Temporary Internet Files -kohdasta Delete Files.
    3. Klikkaa sitten vielä OK, niin valmista tuli.

Vista
    1. Avaa Internet Options klikkaamalla seuraavia painikkeita seuraavassa järjestyksessä: Start, Control Panel, Network and Internet, Internet Options.
    2. Mene General-välilehdelle ja Browsing History-alakohdasta valitse Delete.
    3. Paina Delete All, vahvista tiedostojen poisto valitsemalla Yes ja klikkaa lopuksi OK.

Firefox (Mozilla)
    1. Avaa Firefox (Mozilla).
    2. Avaa Tools-valikko.
    3. Valitse Options.
    4. Valitse Privacy.
    5. Klikkaa välimuistin tyhjentävää Clear-painiketta.

Safari (Mac)
    1. Avaa Safari-valikko ja valitse Empty Cache -vaihtoehto.
    2. Klikkaa esiin ilmestyvässä ikkunassa Empty-painiketta vahvistaaksesi välimuistin tyhjentämisen.
    3. Käynnistä tietokone uudelleen.

Google Chrome
    1. Avaa Tools-valikko.
    2. Valitse Clear Browsing data.
    3. Valitse informaatiotyypit, jotka haluat poistaa, klikkaamalla niitä vastaavia valintaruutuja. Alla olevaa linkkiä klikkaamalla saat lisätietoja jokaisesta vaihtoehdosta.
    4. ’Clear data from this period’ -pudotusvalikosta voit valita, miltä ajalta kertyneet tiedot poistetaan. Oletusarvoisesti Google Chrome pyyhkii vain viimeisen 24 tunnin aikana kerätyn informaation. Jos haluat suorittaa kattavamman puhdistuksen, valitse pudotusvalikosta jokin toinen vaihtoehto. Valitsemalla Everything-vaihtoehdon saat pyyhittyä kaikki kerätyt tiedot.
    5. Napsauta Clear Browsing Data -painiketta.

America Online Version 9.01.
    Klikkaa ruudun yläosassa, juuri valikkopalkin alla olevaa Settings-kohtaa.
    2. Seuraava näkymä riippuu siitä, oletko kirjautunut AOL:ään vai et.Jos et ole kirjautunut AOL:ään, AOL Settings -valintaikkuna ilmestyy näkyviin. Klikkaa tällöin Internet Properties.Jos olet jo kirjautunut AOL:ään, Settings Main -valintaikkuna ilmestyy näkyviin. Klikkaa Internet [WWW] Options.
    3. Esiin tulevassa AOL Browser Settings ikkunassa paina oikealla näkyvää Internet Explorer Settings -linkkiä. (Vaihtoehtoisesti voit myös klikata ensin Clear My Footprints -välilehteä ja sitten Yes-painiketta Clear My Footprints -vahvistusikkunassa. Tällöin sinun ei tarvitse enää myöhemmin suorittaa alla näkyvää viidettä kohtaa.
    4. Klikkaa Delete Files -painiketta. Napsauta OK Delete File -ikkunassa vahvistaaksesi väliaikaisten Internet-tiedostojen poiston. Napsauta OK-painiketta vielä uudelleen sulkeaksesi AOL Internet Properties -valintaikkunan.

Netascape
    1. Klikkaa Edit painiketa menupalkista ja valitse kohta Preferences
    2. Laajenna kohta Advanced painamalla + merkkiä sanan Advanced vierestä
    3. Klikkaa kohtaa Cache ja valitse Clear Memory Cache ja sen jälkeen Clear Disk Cache.
    4. Klikkaa Ok ja valmista tuli.

K: Mitä evästeet ovat? Alkuun
    V: Jotkin verkkosivustot tallentavat tietoa pieniin tekstitiedostoihin tietokoneellesi. Näitä tiedostoja kutsutaan evästeiksi. Evästeet sisältävät lyhyitä informaation pätkiä, joita yritykset käyttävät apuna laskiessaan sivuillaan vierailleiden kävijöiden määriä ja yritettäessään määritellä käyttäjien ”surffausreittejä” sivustollaan. Lisätietoja evästeistä voit etsiä selaimesi Ohje-valikosta.

Evästeiden salliminen IE (Internet Explorer) 6.0:ssa:
    1. Valitse ensin Tools-valikko ja sitten Internet Options.
    2. Klikkaa Edit Privacy-välilehdeltä. Lisää listaan Monsterin verkkoalueet, joita käytät, ja klikkaa sitten Allow.
    3. Napsauta OK.

Jos et salli sivustomme asettamia evästeitä, et ehkä pysty näkemään kaikkea sivustollamme olevaa informaatiota ja/tai hyödyntämään yksilöityjä palveluja ja ominaisuuksia, joita tarjoamme käyttäjillemme.

Jos saat viestin, jossa sanotaan, että et ole sallinut evästeitä (Cookies Not Enabled):
    • Useimmilla evästeillä on eräpäivä. Jos tietokoneen sisäinen kello on väärässä ajassa, jotkin evästeet saattavat vanhentua välittömästi.
    • Varmista, että kolmannen osapuolen ohjelmat (kuten mainostenesto-ohjelmat ja palomuurit) eivät estä evästeiden käyttöä.
    • Tarkista, että evästeiden käyttö on sallittu selaimesi asetuksissa (Settings). Lisätietoja evästeistä voit etsiä selaimesi Ohje-valikosta.

K: Miten evästeet saa käyttöön? Alkuun
    V: Seuraa näitä ohjeita hyväksyäksesi evästeiden käytön:

Internet Explorer 7.0, Windows
    1. Valitset Internet asetukset työkalut valikosta.
    2. Klikkaa yksityisyyden suoja välilehteä.
    3. Klikkaa oletukset (tai siirrä liukuvalikko keskikohdalle) asetukset alta.
    4. Klikkaa OK.

Firefox (Mozilla)
    1. Mene työkalut valikkoon.
    2. Valitse asetukset.
    3. Valitse tietosuoja ikkuna.
    4. Valitse ruutu, jossa sallit evästeiden käytön.
    5. Klikkaa OK tallentaaksesi muutokset.

Safari (Mac käyttäjät)
    1. Klikkaa Safari valikkoa.
    2. Valitse asetukset.
    3. Klikkaa turvallisuus ikkunaa.
    Hyväksyäksesi evästeiden käytön:
    1. Muuta asetukset "hyväksy evästeet aina".
    2. Klikkaa OK tallentaaksesi muutokset ja sulje ikkuna.

Internet Explorer, Mac
    1. Klikkaa muokkaa valikkoa.
    2. Klikkaa asetukset.
    3. Klikkaa vasemmalta puolelta tiedostojen vastaanotto alta evästeet.
    4. Evästeiden salliminen vierestä, klikkaa ei kysytä koskaan.
    5. Klikkaa OK.

AOL,Mac
    1. Klikkaa AOL valikkoa.
    2. Klikkaa asetukset.
    3. Klikkaa WWW kuvaketta.
    4. Klikkaa asetukset.
    5. Klikkaa vasemmalta puolelta tiedostojen vastaanotto alta evästeet.
    6. Evästeiden salliminen vierestä, klikkaa ei kysytä koskaan.
    7. Klikkaa OK ja klikkaa OK uudelleen.

Google Chrome
    1. Klikkaa työkalut valikkoa.
    2. Valitse asetukset.
    3. Etsi tietosuoja valikko.
    4. Evästeiden asetukset valikosta, klikkaa "Salli kaikki evästeet." Tämä on Google Chromen oletus asetus. Tämä sallii ensimmäisten ja kolmansien osapuolten verkkosivujen asettaa ja vastaanottaa evästeitä sivuilta joilla vierailet.Ensimmäisen osapuolen asettamat evästeet asettaa sivu jolla vierailet. Kolmannen osapuolen asettamat evästeet ovat evästeitä vierailemasi sivun sisälle upotetuista osioista kuten mainoksista, kuvista ja videoista. Kun seuraavan kerran vierailet sivuilla ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeet lähettävät siitä tiedon omille sivuilleen.
    5. Klikkaa sulje painiketta.

K: Miten saan selville, mikä selainversio tietokoneessani on? Alkuun
    V: Saat selville selaimen ja versionumeron vain Windows selaimista

1. Avaa Internet-selain.
    2. Ikkunan ylälaidassa tulisi näkyä valikkopalkki* (Tiedosto, Muokkaa, Näytä jne.). Klikkaa ''Ohje''.
    3. Valitse ''Tietoja __________ (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, jne)''
    4. Ikkuna aukeaa näytölle, josta näkyy kaikki tiedot selaimesta. Selaimen nimi ja logo näkyy ylimpänä. Sen alta löytyy heti versionumero.
    5. Ota ylös selaimen nimi ja koko versionumero.

*Jos et näe valikkopalkkia:
    a. Tarkista näytön oikeasta ylänurkasta, jos sieltä löytyy painike, jossa on jakoavaimen kuva. Tässä tapauksesssa käytät Google Chromea, versionumero ei ole tarpeellinen.
    b. ikkunan ylälaidassa, klikkaa oikealla hiiren näppäimellä kodin kuvaa, ja valitse ''Menu'' valinta. Valikon tulisi tulla näkyviin. Palaa takaisin kohtaan 2.

Saat selville selaimen ja versionumeron vain Mac selaimista

1. Avaa Internet-selain.
    2. Ikkunan ylälaidassa tulisi näkyä valikkopalkki* (Tiedosto, Muokkaa, Näytä jne.). Klikkaa valintaa ''Tiedoston'' vasemmaltapuolelta; tämä näyttää selaimen nimen (Firefox, Safari, jne).
    3. Valitse valinta ''Tietoja __________''.
    4. Ikkuna aukeaa näytölle, josta näkyy kaikki tiedot selaimesta. Selaimen nimi ja logo näkyy ylimpänä. Sen alta löytyy heti versionumero.
    5. Ota ylös selaimen nimi ja koko versionumero.

*Jos et näe valikkopalkkia:
    a. Tarkista näytön oikeasta ylänurkasta, jos sieltä löytyy painike, jossa on jakoavaimen kuva. Tässä tapauksesssa käytät Google Chromea, versionumero ei ole tarpeellinen.
    b. Paina ''Alt'' painiketta näppäimistöstä. Valikkoaplkki ilmestyy väliaikaisesti näkyviin. Samalla kun pidät Alt-painiketta alhaalla, klikkaa ''Näytä'', valitse ''Työkalupalkit'', ja valitse sitten ''Valikkopalkki''. Valikkopalkki jää näkyviin, kun päästä Alt-painikkeen pohjasta. Palaa takaisin kohtaan 2.

K: Miten poistan evästeet selaimesta? Alkuun
    V: Seuraa näitä ohjeita poistaaksesi evästeet:

Internet Explorer 7.0 Windows
    1. Klikkaa työkalut valikosta Internet- asetukset, klikkaa poista tiedostot.
    2. Klikkaa poista evästeet, klikkaa OK, ja sulje ikkuna.

Internet Explorer 5.x Windows
    1. Klikkaa työkalut valikosta Internet-asetukset, ja klikkaa yleistä välilehteäb.
    2. Klikkaa väliaikaiset Internet tiedostot alta asetukset.
    3. Klikkaa näytä tiedostot.
    4. Katsele valikosta valitse näytä yksityiskohdat.
    5. Maala kaikki ja joko: vedä tiedotot roskakoriin, klikkaa poista tai klikkaa hiiren oikealla ja valitse poista.

Firefox (Mozilla)
    1. Avaa työkalut valikko, valitse Tietosuoja & turvallisuus, ja valitse evästeet valikko.
    2. valitse näytä evästeet. Saat listankaikista sivuillesi asetetuista evästeistä.
    3. Klikkaa poista kaikki evästeet.

Safari (Mac)
    1. Klikkaa asetukset, sitten turvallisuus ja klikkaa näytä kaikki evästeet.
    2. Klikkaa poista kaikki (sinua pyydetään vielä vahvistamaan että haluat varmasti poistaa kaikki). Klikkaa uudelleen poista kaikki.
    3. Klikkaa OK.

Internet Explorer Macintosh
    1. Muokkaa valikosta klikkaa asetukset.
    2. Klikkaa evästeet.
    3. Klikkaa evästettä jonka haluat poistaa.
    4. Klikkaa poista ja klikkaa OK.
    5. Sulje Internet Explorer ennen kuin palaat Monsterin sivuille uudelleen.

AOL Macintosh
    1. Avaa AOL.
    2. AOL valikosta, klikkaa asetukset.
    3. Klikkaa WWW kuvaketta jaklikkaa asetukset.
    4. Vasemmalta puolelta vastaanotettujen tiedotojen alta klikkaa evästeet.
    5. Klikkaa evästettä jonka haluat poistaa.
    6. Klikkaa poista ja klikkaa OK.
    7. Sulje AOL ennen kuin palaat Monsterin sivuille uudelleen.

Google Chrome
    1. Klikkaa työkalut valikkoa.
    2. Valitse asetukset.
    3. Etsi tietoturva valikko.
    4. Evästeet osiosta klikkaa näytä evästeet.
    5.Poistaaksesi kaikki listan evästeet, klikkaa poista kaikki.
    6.Poistaaksesi yksittäisen evästeen, valitse evästeen asettanut sivu. Klikkaa poista.
    7.Sulje evästeet osio ja tietoturva valikko kun olet valmis.